Foto: Zajem zaslona
Foto: Zajem zaslona

Truplo so našli novembra lani v bližini doma družine v Novellari, zdaj pa so na podlagi zobovja potrdili, da gre za truplo Saman Abbas, je sporočila odvetnica skupine za človekove pravice Penelope Barbara Iannucelli. Da gre brez dvoma za pogrešano dekle, je potrdila tudi italijanska premierka Giorgia Meloni. "Naj bo dosežena pravica za mlado žensko, ki si je želela le svobodno živeti," je zapisala na Twitterju, poleg pa objavila fotografijo dekleta.

Takrat 18-letno Saman so nazadnje videli 29. aprila lani.

Odvetnica Iannucelli je pojasnila, da zlom kosti spredaj na vratu potrjuje teorijo, da so dekle zadavili. Tožilstvo je prepričano, da je bila družina besna, ko so odkrili, da ima dekle fanta v Italiji. Tožilstvo trdi, da so jo ubili, ko se je vrnila v družinski dom po dokumente, potem ko je nekaj časa živela v varni hiši v bližini pod nadzorom socialne službe. Njeni prijatelji so povedali, da je Saman že pred tem slišala družinske člane, kako so se pogovarjali, da je edina rešitev njen umor.

Njeni starši so se v dneh po njenem izginotju vrnili v Pakistan. Preiskovalci so na podlagi spletnih sporočil ovadili več članov družine: dva bratranca in strica dekleta, ki naj bi umor tudi izvedel. Novembra so v vasi na vzhodu Pakistana zaradi suma umora prijeli tudi dekletovega očeta, ki je ves čas zanikal, da bi bila njegova hči mrtva. Strica so izgnali iz Francije in skupaj z dvema bratrancema čaka na začetek sojenja. Policija išče tudi mamo, ki naj bi bila v Pakistanu.