Incident se je zgodil na Markovem trgu v središču Zagreba. Foto: Pixabay
Incident se je zgodil na Markovem trgu v središču Zagreba. Foto: Pixabay

Moški je v torek dopoldne prišel v neposredno bližino vladne stavbe na Markov trg v središču Zagreba in se začel polivati s tekočino. Ko je eden izmed policistov, ki so bili tedaj na trgu, stopil proti njemu, da bi ga legitimiral, ga je že zajel ogenj.

Moškega so po incidentu prepeljali v bolnišnico. Predstojnik travmatološke klinike kliničnega centra v Zagrebu Dinko Vidović je dejal, da so napovedi slabe, saj je imel opekline četrte stopnje po skoraj celotnem telesu. Pojasnil je tudi, da gre za moškega, rojenega leta 1967. Iz bolnišnice pa so nato zvečer sporočili, da je moški umrl.

Hrvaška vlada je v torek izrazila pretresenost nad incidentom, premier Andrej Plenković pa je izrazil sožalje svojcem.

Tiskovni predstavnik vlade Marko Milić je ob tem pohvalil hiter odziv policistov in vseh pristojnih služb. Dodaj je, da so bili predsednik vlade ter finančni in gospodarski minister tedaj ravno na sestanku na vladi in da so takoj odšli na prizorišče incidenta, da bi videli, kaj se je zgodilo, medtem ko je zdravnica iz bližnje ordinacije že pomagala moškemu. Pojasnil je tudi, da je v teku kriminalistična preiskava.