Na jugozahodu Švedske se je na jezeru prevrnila ribiška ladja z dvema ribičema. Eden je umrl, drugega pa še vedno iščejo, a se bojijo, da je tudi on umrl. Oba sta stara okoli 30 let.

Na švedski zahodni obali še vedno ne vozijo nekateri vlaki, saj se bojijo, da bi zaradi podrtega drevja obstali na progi. Vremenoslovci ob tem svarijo pred poplavami na obalah Švedske, Danske, Finske in Norveške.

Na Poljskem umrli mama in hči
O dveh smrtnih žrtvah poročajo tudi iz poljskega smučarskega letovišča Bukowina, kjer je veter odpihnil streho z izposojevalnice smučarske opreme. Pri tem sta umrli mama in hči, še ena ženska in najstnik pa sta bila poškodovana.

Še ena oseba je umrla v prometni nesreči v Švici, ko je močan veter potisnil prikolico vozila na nasprotni pas, nakar je sledilo trčenje z vozili, ki so peljala nasproti.

Silovita neurja zajela Evropo

V Nemčiji huje poškodovani trije ljudje

V nevihti so bili huje poškodovani trije ljudje v Nemčiji. Dve ženski sta bili huje poškodovani v Saarbrücknu pri meji s Francijo, ko je nanju padlo drevo. 16-letniku v Paderbornu pa je na glavo padla veja. Iz Nemčije sicer ne poročajo o večji škodi, saj so se podirala predvsem drevesa.

V več nemških zveznih deželah in mestih so danes šole zaprte. Po državi so obstali ali imeli zamude številni vlaki. Več sto ljudi, ki so obtičali na železniških postajah, je prespalo kar na za to pripravljenih vlakih.

V Münchnu in Frankfurtu odpovedanih več sto poletov

Delavci v Bruslju odstranjujejo podrto drevo. Foto: EPA
Delavci v Bruslju odstranjujejo podrto drevo. Foto: EPA

Odpovedali so več sto poletov na več nemških letališčih, od tega 420 na münchenskem, 190 pa na frankfurtskem. Zadnje sicer znova normalno obratuje. Letalska družba Lufthansa, ki upravlja večino prometa na münchenskem letališču, bo svoje celinske polete predvidoma znova obnovila ob 13., medcelinske pa ob 14. uri. Okoli 220 poletov so odpovedali tudi na amsterdamskem letališču Schiphol, kjer je že v nedeljo obstalo okoli 240 letal.

Močan veter v Avstriji

Severozahod Evrope zajelo neurje Ciara

Težave nevihta povzroča tudi v Avstriji. Za zvezni deželi Spodnja in Zgornja Avstrija ter za dele Tirolske in Predarlske so oblasti izdale najvišje opozorilo. Veter bi lahko dosegel hitrost do 130 kilometrov na uro.

Na Dunaju so zaradi napovedanega močnega vetra zaprli že več parkov, sprehode po parkih pa odsvetujejo tudi oblasti v Innsbrucku. O prvi škodi poročajo iz avstrijske Štajerske, kjer je odpihnilo streho z nadstreška za avtomobile.

O škodi zaradi nevihte poročajo tudi iz Belgije, kjer se je na ceste podrlo več dreves, ki ovirajo promet, veter pa je poškodoval tudi strehe. Tudi tam so odpovedali več deset poletov, otežen pa je železniški promet.

V Franciji brez elektrike 130.000 domov, na Češkem 100.000, na Poljskem pa 55.000
Drevo je enega človeka poškodovalo tudi na Češkem. Tam je brez elektrike ostalo okoli 100.000 ljudi. Tudi iz več drugih prizadetih držav poročajo o izpadih električne energije, brez katere je ostalo po več deset tisoč gospodinjstev. Na Poljskem jih je brez elektrike 55.000, v Franciji pa je bilo davi še 130.000 domov brez elektrike. Veliko Britanijo je nevihta že zapustila, a poplave in podrta drevesa še vedno povzročajo težave v prometu. Zdaj vremenoslovci napovedujejo sneg in led.