Prebivalci kraja Campi Bisenzio odpravljajo posledice poplav. Foto: EPA
Prebivalci kraja Campi Bisenzio odpravljajo posledice poplav. Foto: EPA

Truplo 69-letnega moškega so našli v mestu Campi Bisenzio, približno 15 km (9 milj) severozahodno od Firenc, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. To je sedma žrtev poplav v Toskani.

Potem ko je bližnja mesta preplavil južni rob neurja Ciaran, ki se je z zahoda Evrope premaknil proti severu, je obstajala nevarnost, da bi lahko reka Arno poplavila Firence, vendar so se razmere v petek čez dan umirile.

Ciaran je sprožil močen dež in hude vetrove, ki so povzročili poplave na Severnem Irskem, v delih Velike Britanije, Belgije, Nizozemske, Španije in Francije. Skupno je v omenjenih državah umrlo 14 ljudi.

Sorodna novica V divjanju silovitega neurja Ciaran v Toskani sedem mrtvih, razglasili so izredne razmere

Svoje domove je moralo zapustiti približno 300 prebivalcev Toskane, številni so začasno ostali brez vode in elektrike, je po poročanju ANSA v soboto dejal predsednik regije Eugenio Giani. Nesreča je po prvih ocenah povzročila za 300 milijonov evrov škode, je dodal.

V severovzhodni regiji Veneto pogrešajo še enega gasilca, je v petek po poročanju Sky TG24 povedal tamkajšnji guverner.

Italijanska vlada je v petek razglasila izredne razmere in namenila prvih pet milijonov evrov za pomoč najbolj prizadetim območjem.

Vremenska opozorila še vedno veljajo v številnih italijanskih regijah, nekatere šole so bile zaprte.

Vremenoslovci po Evropi pa medtem opozarjajo na novo neurje, imenovano Domingos, ki naj bi obalo Španije in Francije predvidoma zajelo v prihodnjih urah.

Neurje Ciaran pustošilo po Evropi
Neurje Ciaran v Toskani terjalo sedem življenj