Biden in prva dama Jill sta se srečala z županjo okrožja Miami Dade Daniello Levine Cava, guvernerjem Ronom DeSantisom, lokalnimi voditelji in reševalci, kasneje pa bosta obiskala še preživele in sorodnike pogrešanih. Pred odhodom nazaj v Washington bo imel Biden govor.

Prizadevanja za reševanje morebitnih preživelih so zgodaj zjutraj ustavili zaradi nevarnosti zrušitve še preostalega dela 12-nadstropnega poslopja, ki je imelo sicer zaradi kot kaže črne gradnje mansarde na vrhu skupaj 13 nadstropij.

Vodja reševalcev in gasilcev okrožja Miami Dade Alan Cominsky je dejal, da so opazili nekaj večjih razpok in velikih visečih stebrov betona, zato so dela začasno ustavili, vmes pa iščejo načine, kako nadaljevati z operacijo reševanja, čeprav ni veliko upanja, da bi po tednu dni našli še kakšnega preživelega pod ruševinami.

Uradno so doslej potrdili 18 smrtnih žrtev, katerih trupla so potegnili iz ruševin, med njimi dva otroka. Pogrešajo pa še 145 ljudi. Poslopje se je delno porušilo zgodaj zjutraj v četrtek, ko so ljudje spali. Preiskava vzroka nesreče še poteka.