Pred poletom iz Orlanda je povedal, da ne namerava voditi brazilske opozicije, da pa bo še naprej pomagal svoji Liberalni stranki, poroča britanski BBC.

Pred odhodom se je Bolsonaro fotografiral s svojimi podporniki, ki so ga množično pričakali na letališču.

Bolsonara je lansko jesen na predsedniških volitvah porazil levičar Luis Inacio Lula da Silva, državo pa je zato zapustil dva dni pred njegovo inavguracijo.

Bolsonaro je sicer večkrat izrazil dvom o poštenosti omenjenih volitev. Dodal pa je, da obžaluje, "kar so nekateri neodgovorni ljudje storili 8. januarja". Takrat so namreč njegovi privrženci v slogu podpornikov nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa napadli vladna poslopja v prestolnici Brasilia.

Brazilski poskus državnega udara se je končal podobno kot ameriški januarja 2021 in vlada novega predsednika Lule zdaj preganja odgovorne. Preiskava glede morebitne vloge, ki jo je pri tem odigral, poteka tudi proti Bolsonaru.

Da bo še naprej dejaven v brazilski strankarski politiki, je nekdanji predsednik povedal v pogovoru za ameriško televizijo CNN in napovedal, da se namerava aktivno vključiti v kampanjo za lokalne volitve, ki bodo potekale prihodnje leto.