Kot so zapisali v sporočilu po srečanju, sta se kljub nesoglasjem strinjala, da bosta ohranila odprte komunikacijske kanale in si prizadevala za izboljšanje dvostranskih odnosov.

Erdogan in Micotakis sta se kljub napetim odnosom med državama sešla, saj se sosedi, obe članici Nata, zavedata, da je vojna v Ukrajini grožnja regionalni varnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Srečanje se je osredotočilo na prednosti okrepljenega sodelovanja med državama ob razvoju evropske varnostne arhitekture," so po pogovorih sporočili iz urada turškega predsednika.

Ankara si prizadeva, da bi kot posrednica prispevala k rešitvi spora v Ukrajini. V četrtek je tako gostila pogovore med zunanjima ministroma Ukrajine in Rusije, ki pa niso prinesli želene prekinitve ognja.

Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu je danes v Antalyji sicer dejal, da se Turčija ne bo pridružila sankcijam proti Rusiji zaradi invazije v Ukrajini. "Menimo, da sankcije ne bodo rešile problematike," je dodal po navedbah ruske tiskovne agencije Tass.