Novi kandidat za ministra je profesor Marko Primorac.

"Na nekatere dosežke danes gledajo kot na nekaj samoumevnega, kot da so prišli na lahek način, a ni tako. Zahtevali so veliko odrekanja, dela in navsezadnje tudi sreče," je Marić povedal na novinarski konferenci.

Pojasnil je, da je odločitev sprejel že pred nekaj časa in da je konec šolskega leta izbral za odstop zaradi otrok. "Ne želim, da moji otroci trpijo. Zato je to dober trenutek," je dejal in dodal, da je izpolnil vse svoje politične cilje, ki si jih je zadal kot finančni minister.

Marić je dejal, da bo čas njegovega odstopa njegovemu nasledniku omogočil dovolj časa za pripravo in prilagoditev na delo v vladi.

"Sam se v tem trenutku ne vidim več v politiki in moja odločitev je, da grem v neke druge vode," je pojasnil.

Dodal je, da bo dober oče in mož, a od tega ne bo mogel živeti. "Imam pravico tudi do zasebnega podjetja, a bomo videli. V tem trenutku nimam ponudbe, ne vem, ali bo kakšna prišla," je dejal in poudaril, da nima še nobenih dogovorov ne z zasebnim ne državnim podjetjem.

Hrvaški premier Andrej Plenković je v sredo povedal, da se je z Marićem o odstopu pogovarjal nekaj tednov. "Rekel sem, da razumem. Odlično sva sodelovala in skupaj ohranjala stabilnost. Sam trdno držim politično stabilnost, on pa je ogromno prispeval h gospodarski stabilnosti," je dejal.

Plenković je kot novega kandidata za finančnega ministra predlagal profesorja z zagrebške ekonomske fakultete in gospodarskega svetovalca nekdanje hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović Marka Primorca.