Napade je pozneje potrdila tudi izraelska vojska, ki je sporočila, da je odgovorila na raketno obstreljevanje iz Sirije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju sirske državne tiskovne agencije Sana, ki se sklicuje na vire v sirski vojski, je izraelska vojska iz zraka napadla cilje blizu mesta Homs, ki je približno 20 km oddaljeno od meje z Libanonom. Po navedbah agencije je sirska zračna obramba prestregla nekaj raket, izraelski napadi pa so povzročili tudi gmotno škodo.

Da je izvedla napade, je pozneje davi potrdila tudi izraelska vojska. Kot so pojasnili, je šlo za odgovor na izstrelitev protiletalske rakete iz Sirije na izraelsko ozemlje, cilj napada pa je bila protiletalska obramba v Siriji. Dodali so, da so izraelska letala zadela tudi dodatne cilje na območju.

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu je sporočil, da je bilo tarča napadov na severovzhodu Homsa skladišče orožja šiitskega gibanja Hezbolah.

Izrael je sicer od začetka državljanske vojne v Siriji, ki divja od leta 2011, po navedbah AFP-ja izvedel več sto napadov na sirsko ozemlje. Napadi so bili usmerjeni predvsem proti silam, ki jih podpira Iran, borcem Hezbolaha ter položajem sirske vojske.