"Izraelski sovražnik je začel zračne napade iz smeri zasedene Golanske planote in ciljal na več krajev v okolici Damaska," je ministrstvo še zapisalo v izjavi za javnost.

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu je sporočil, da so bili izraelski napadi usmerjeni na lokacije blizu prestolnice, kjer imajo sedež skupine, ki jih podpira Iran, vključno z libanonskim gibanjem Hezbolah.

To sicer ni prvi izraelski napad na cilje v Siriji v zadnjem času. V nedeljo sta bila v izraelskem napadu na tovornjak blizu meje z Libanonom ubita dva pripadnika Hezbolaha, je sporočil observatorij za človekove pravice. Pozneje je njuno smrt potrdil tudi vir blizu Hezbolaha.

Od začetka državljanske vojne v Siriji leta 2011 je Izrael izvedel več sto zračnih napadov na sosednjo državo, katerih tarča so bile predvsem proiranske sile, med njimi sirska vojska in Hezbolah, ki velja za zaveznika palestinskega islamističnega gibanja Hamas. Od začetka vojne med Izraelom in Hamasom oktobra lani se je število napadov še povečalo.