Število dovoljenj bi se moralo povečati s 14.000 na 15.500, poroča španska tiskovna agencija EFE.

"Po oceni varnostnih razmer se je obrambni minister Benny Gantz odločil, da začasno prekine svojo odločitev iz prejšnjega tedna o povečanju kvote vstopnih dovoljenj, izdanih palestinskim prebivalcem območja Gaze," je navedeno v izjavi izraelskega obrambnega ministrstva.

Odločitev je bila sprejeta kot odgovor na raketno obstreljevanje s palestinskega ozemlja pod nadzorom Hamasa.

V soboto so bile iz Gaze na izraelsko ozemlje izstreljene štiri rakete. Izraelska vojska je sporočila, da je sistem zračne obrambe prestregel eno od raket, preostale tri pa so padle na neposeljena območja.

Izrael je nato v odgovor napadel območje Gaze in zadel vojaški objekt, ki je domnevno pripadal Hamasu. Objekt naj bi bil sestavljen iz podzemnega kompleksa, v katerem so bile zaloge surovin za izdelavo raket. Do izmenjave ognja je prišlo le nekaj ur po tem, ko je predsednik ZDA Joe Biden obiskal Izrael in zasedeni Zahodni breg.

Obubožana Gaza, kjer živi 2,3 milijona Palestincev, je pod izraelsko blokado že od leta 2007. Takrat je Hamas tudi prevzel oblast od sekularnega gibanja Fatah pod vodstvom palestinskega predsednika Mahmuda Abasa.