V telefonskem pogovoru z ameriškim državnim sekretarjem Antonyjem Blinknom je Benet pozval k sprejetju konkretnih ukrepov proti Iranu. Dejal je, da "Iran kot pogajalsko taktiko uporablja jedrsko izsiljevanje in da se je treba na to odzvati s takojšnjo prekinitvijo pogajanj in s konkretnimi ukrepi velikih sil", so sporočili iz njegovega urada.

Izraelski premier je prav tako izrazil zaskrbljenost zaradi novega poročila Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA), ki je bilo objavljeno med pogovori. Po njegovih besedah poročilo kaže, da je Iran "začel postopek bogatenja urana do 20-odstotne čistosti z naprednimi centrifugami v svojem podzemnem objektu Fordo".

Benet, ki je vztrajen nasprotnik sporazuma iz leta 2015, je Iran že pred začetkom pogovorov obtožil, da vanje znova vstopa zato, ker želi doseči blažje sankcije v zameno za "skoraj nič".

Po petmesečnem premoru so se na Dunaju znova začeli mednarodni pogovori o iranskem jedrskem programu. V ponedeljek se je tako začel nov krog pogajanj, namenjenih rešitvi dogovora iz leta 2015, potem ko so leta 2018 od njega odstopile ZDA. Glavni cilj dogovora je Teheranu preprečiti razvoj jedrskega orožja v zameno za odpravo sankcij proti Iranu.

Na pogajanjih neposredno sodelujejo preostale sopodpisnice sporazuma – Velika Britanija, Nemčija, Francija, Rusija in Kitajska –, medtem ko ZDA sodelujejo posredno.