Papež v pogovoru ni izključil možnosti, da bi v času svetega leta v mestu Santiago de Compostela – to traja letošnje in prihodnje leto – obiskal to mesto. "Toda moja dosedanja izbira potovanj v Evropi so majhne države. Najprej je bila to Albanija, nato pa vse države, ki so bile majhne," je dejal in napovedal, da je zdaj na vrsti obisk Madžarske, Slovaške, nato Cipra, Grčije in Malte.

Uradni program papeževega potovanja na Madžarsko sicer vključuje srečanje s predsednikom države Janosom Aderjem in predsednikom vlade Viktorjem Orbanom. Na vprašanje, kaj bi rad povedal Orbanu, čigar stališča do migracij so v nasprotju z njegovimi, papež Frančišek ni odgovoril. "Eden od mojih načinov je, da ne hodim naokoli s scenarijem: ko sem pred osebo, jo pogledam v oči in pustim, da stvari pridejo na plan," je dejal.

Italijanski mediji so pred kratkim poročali, da 84-letni papež razmišlja o odstopu, kar je v intervjuju zanikal. "Ne vem, kje so prejšnji teden slišali to, da bom odstopil!" je dejal papež, ki je še dodal, da mu to "sploh ni padlo na pamet". Julija je prestal operacijo na debelem črevesu, po kateri je bil hospitaliziran.

Papež je v pogovoru še dejal, da mu je življenje rešil medicinski tehnik v vatikanski bolnišnici, ki ga je spodbudil, naj se ne zanaša na antibiotike, in mu priporočil operacijo.