Papež na mirovniškem srečanju v Veroni

"Mir ne bo nikoli rezultat nezaupanja, zidov in orožja, uperjenega v druge," je 87-letni papež dejal zbranim v veronski Areni, rimskem amfiteatru iz 1. stoletja. "Sejemo smrt, uničenje, strah. Raje sejmo upanje," je pozval približno 12.500 zbranih na srečanju.

Na srečanju je tudi dvignil zastavo miru, nato pa je odgovarjal na vprašanja o miru in poslušal pričevanja Izraelcev ter Palestincev.

Obisk v Veroni je Frančišek začel v romanski baziliki San Zeno, kjer se je srečal z otroki in mladimi. "Poslušajte druge, igrajte se z drugimi, vendar se ne bojujte z drugimi," jim je svetoval.

Odgovoril je tudi na vprašanje udeležencev, kako v težkih trenutkih ohraniti vero. "Treba je premagati strah in iti proti toku, pri tem pa poslušati srce in delati dobro," je dejal po poročanju vatikanskega spletnega portala Vatican News.

Obiskal je tudi zapor Montorio, kjer se je srečal s približno 500 zaporniki, pravosodnimi policisti, pazniki, zdravstvenim osebjem, učitelji, strokovnimi delavci in preostalimi zaposlenimi ter tudi prostovoljci. Z zaporniki je tudi kosil. V nagovoru je poudaril, da je življenje vedno vredno živeti in da vedno obstaja upanje na prihodnost.

Frančišek ima v severnoitalijanskem mestu na programu tudi mašo na mestnem nogometnem stadionu Bentegodi.