Policija v zvezni deželi Spodnja Saška, ki je zadolžena za primer, je v četrtek javila, da bi se lahko v Berlinu poleg prijete danes 65-letne Daniele Klette nahajala še dva ubežnika in nekdanja člana skupine RAF - Burkhard Garweg ter Ernst-Volker Staub. Okrepili so iskanje tako v prestolnici kot njeni okolici in opozarjajo, da dvojica predstavlja potencialno nevarnost za prebivalce.

Klette in njena domnevna sostorilca oblasti iščejo od 90. let preteklega stoletja. Tiralica zanje je bila izdana tako zaradi sodelovanja v skupini, ki je v času delovanja med letoma 1970 in 1998 zakrivila smrt več kot 30 ljudi, pa tudi zaradi ropov, ki so jih začeli izvajati konec 90. let. Nadaljevali naj bi jih do pred nekaj leti, trojici pa naj bi glede na ugotovitve preiskovalcev prav ti omogočili življenje na begu.

Po aretaciji Daniele Klette so v nemških medijih na dan prišle številne podrobnosti njenega življenja na begu. Približno 20 let je pod lažno identiteto kot Claudia Ivone z italijanskim potnim listom živela v stanovanju v petem nadstropju v berlinskem okrožju Kreuzberg, skupaj s partnerjem in psom. Kljub večkrat izdanim nalogom za prijetje ni poskušala spremeniti svojega obraza.

Od leta 2011 je imela celo račun na Facebooku, kjer je objavila več svojih fotografij. Ohranila naj bi tudi strast do capoeire, mešanice borilnih veščin in plesa, za transport pa naj bi uporabljala zgolj kolo. Po ponedeljkovi aretaciji, med katero se ni upirala, na zaslišanjih še ni spregovorila, poročanje nemških medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

So pa v četrtek preiskovalci ob zaključku preiskav njenega domovanja sporočili, da so tam našli velike količine orožja, med odstranjevanjem katerega so stanovalci za nekaj časa celo morali zapustiti stanovanjski blok. Med drugim je imela Klette pri sebi zaloge streliva ter strelno orožje, med drugim kalašnikovko in brzostrelko ter ročno protitankovsko granato.