V Županji od zgodnjih jutranjih ur sanirajo posledice neurja, ki je zajelo skrajni vzhod Hrvaške v ponedeljek ob 21. uri. V nekaj urah je padlo tudi do 144 litrov dežja na kvadratni meter. V nekaterih delih mesta je voda segala do kolen, je poročal radio Županja na svoji spletni strani. Poplavljene so bile mestne prometnice. Gasilci imajo veliko dela s črpanjem vode iz poplavljenih kleti in hiš.

Neurje je območje Našic zajelo v ponedeljek pozno popoldan, ko je prav tako v nekaj urah padlo izjemno veliko dežja. Prebivalci poplavljenih hiš v vaseh pri Našicah so povedali, da je voda hitro naraščala predvsem zato, ker je tekla z okoliških hribov, lokalni potoki pa so se prelivali v hudournike ter zalili številne hiše in kleti. V nekaterih hišah je bila voda visoka več kot meter, je poročal novičarski portal index.hr.

Poplavljene so bile tudi nekatere lokalne ceste. Voda je vdrla tudi v transformatorsko postajo, zaradi česar so bili brez elektrike nekaj časa tudi v vojašnici v Našicah. Voda se je medtem že začela umikati, sanacija škode pa poteka.

Neurje je že v nedeljo povzročilo preglavice prebivalcem največjega slavonskega mesta Osijek. Gasilci in delavci komunalnega podjetja so tam še v ponedeljek črpali vodo iz poplavljenih stanovanjskih objektov ter odstranjevali zlomljena drevesa s cest, je poročal osiješki časnik Glas Slavonije na svoji spletni strani.