Sindikat zaposlenih v prometu RMT je svoje člane pozval, naj prekinejo delo v času od božičnega večera do 27. decembra zjutraj. Spor za višje plače in boljše delovne razmere traja že več mesecev. V tem času potovalne načrte Britancev ovirajo vedno nove stavke.

Dan po božiču na Otoku in v nekaterih drugih državah Commonwealtha praznujejo t. i. boxing day, ko se številni odpravijo na tradicionalne praznične nogometne tekme ali po nakupih. Za Britance je to dela prost dan, so pa trgovine odprte in začnejo se velike pobožične razprodaje.

Pri avtomobilskem klubu AA po izračunih britanske tiskovne agencije PA media pričakujejo, da bo danes ceste preplavilo približno 15 milijonov osebnih avtomobilov in povzročilo zastoje, ker se bodo številni namesto po tirih odpravili od doma po cestah.

Tudi zaposleni na mejnih prehodih so med prazniki prekinili delo. Na velikih letališčih so tako priskočili na pomoč vojaki.

Vlaka Heathrow Express in Stansted Express, ki prevažata množice potnikov z londonskih letališč v središče Londona, ne vozita kot običajno. Veliko povpraševanje ob tem zaznavajo ponudniki avtobusov na dolge razdalje, kot sta National Express in Megabus.