Poleg tega je bilo po zadnjih podatkih poškodovanih najmanj deset ljudi. Po besedah županje West Readinga Samanthe Kaag dogodek še preiskujejo, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

"To je bil tragičen dogodek," je na novinarski konferenci povedala županja, ki je pred tem dejala, da je eksplozija tovarno zravnala z zemljo. Po njenih besedah pristojne službe dogodek še preiskujejo, da bi ugotovile, zakaj je eksplodiralo, in zagotovile, da se kaj takega ne bi ponovilo.

Zadnji dve izmed skupno sedmih smrtnih žrtev policiji še ni uspelo identificirati, pa je sporočil načelnik tamkajšnje policije Wayne Holben. Kot je dejal, domnevajo, da sta to človeka, ki sta bila prej na seznamu pogrešanih, navaja DPA.

Eksplozija v tovarni je odjeknila v petek malo pred 17. uro po lokalnem času in uničila tovarniško zgradbo ter poškodovala še sosednji, delno stanovanjski objekt. Vzrok eksplozije še ni znan. Ameriški mediji ugibajo, da naj bi bilo zanjo krivo uhajanje plina, uradni organi pa tega niso potrdili.