Kot dodaja, je Smith prošnjo vložil že pred tednom dni, sodnica jo je objavila v petek, vendar odločitve še ni sprejela.

Smith želi, da sodnica Trumpu prepove napade na tožilce, nanjo in priče v kazenskem pregonu zaradi spodnašanja izida predsedniških volitev leta 2020. "Prejšnji postopki obtoženca, vključno s tistimi, ki so posledica obtožnice v tem primeru, dovolj jasno potrjujejo potrebo za prepoved," je zapisal tožilec.

Trump se je na novico odzval na svojem družbenem mediju Truth Social. "Vodim kampanjo za predsednika proti nesposobni osebi, ki je oborožila ministrstvo za pravosodje in FBI, da gre nad političnega nasprotnika in mi ne dovolijo komentarjev? Spuščajo informacije v javnost, lažejo in tožijo in mi ne dovolijo govoriti," je zapisal Trump.

Tožilstvo vztraja, da Trumpove izjave niso le neokusne, ampak so nevarne, saj so v preteklosti že privedle do nadlegovanja Trumpovih privržencev. Tožilci trdijo, da Trump izkorišča medijske platforme za širjenje laži o svojih kritikih in sodnih postopkih na način, ki podžiga njegove privržence.