Potem ko je odvetnica Jean Carroll Roberta Kaplan začela sklepni nagovor porote in dejala, da si zaradi vala sovražnosti, ki ga je sprožil, zasluži najmanj 24 milijonov dolarjev kazni, se je Trump nenadoma dvignil s stola in odšel proti vratom sodne dvorane.

Pri vratih se je obrnil in s pogledom zajel prisotne v dvorani ter odšel v družbi agentov tajne službe, ki ga kot nekdanjega predsednika še vedno varujejo. Sodnik Lewis Kaplan je sodni poročevalki povedal, naj zapiše, da je gospod Trump naenkrat vstal in zapustil dvorano, poroča televizija ABC.

Kaplan je pred tem Trumpovi odvetnici Alini Habbi zagrozil z zaporom, če ne bo nehala govoriti, potem ko ji je dejal, naj bo tiho.

Trump, čigar udeležba ni bila obvezna, je bil med postopkom vidno razburjen, še posebej ko ga je odvetnica Kaplan obtožila, da je lažnivec, ki je na družbenih medijih spodbujal napade na njeno stranko. "Gre za to, da ga prisilimo, da neha," je dejala odvetnica.

Trump se je vrnil v dvorano, ko je Habba razlagala poroti, da ga ne sme kaznovati, ker je tožba neutemeljena in temelji na laži. Poroti je pokazala videoposnetek, na katerem Trump govori, da je bila odločitev porote v prvi tožbi zaradi spolnega napada in obrekovanja Carroll sramota in nadaljevanje največjega lova na čarovnice vseh časov. "Trump ne odneha, ker govori resnico," je dejala Habba.

Porota v prvi tožbi je Trumpu odmerila pet milijonov dolarjev odškodnine, ker je ugotovila, da jo je pred leti v trgovini na Manhattnu spolno napadel in obrekoval, ko je ta napad zanikal.

Tokratna tožba zadeva le obrekovanje in sodnik Kaplan je poroti že na začetku razložil, da se je spolni napad zgodil, in morajo odločiti le, ali mora plačati odškodnino in v kakšnem znesku.

Carroll je v uvodu zahtevala najmanj deset milijonov dolarjev, njena odvetnica pa je v sklepnem nagovoru zahtevano vsoto dvignila na 24 milijonov. Plačal naj bi 12 milijonov za uničenje ugleda Carroll in 12 milijonov za vse napade, ki jih je trpela in jih še vedno.

Po sklepnih nagovorih odvetnikov obeh strani se bo devet članov porote umaknilo za zaprta vrata in odločalo o odškodnini.

Trump je že v četrtek podobno odvihral iz sodne dvorane, ko je prekršil sodnikova pravila glede pričanja. Kaplan mu je dovolil, da na vprašanja svojih odvetnikov odgovarja le z "da" ali "ne", nato je začel dolgo razlago, sodnik pa ga je prekinil in Trump je odšel. Zunaj dvorane se je novinarjem pritožil, da se je hotel le braniti, sodnik pa mu tega ni dovolil.