Pred policijsko postajo v središču okrožja Kajsar je eksplodiral avtomobil bomba, pri čemer so bili po navedbah lokalnih oblasti ubiti tamkajšnji šef policije in še najmanj osem policistov, a morda je mrtvih še veliko več.

Od začetka umika mednarodnih sil iz Afganistana, ki naj bi se zaključil najkasneje do 11. septembra, so talibani občutno okrepili svoje napade. Najmanj sedem okrožij je medtem že pristalo v njihovih rokah, od tega kar tri od četrtka ponoči, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

V središču okrožja Kajsar so talibani po navedbah oblasti zasedli policijsko postajo in sosednje poslopje občinske uprave, zdaj pa skušajo zasesti še sedež okrožne uprave ter poslopji vojske in tajne službe NDS. Poleg tega sta bila najmanj dva pripadnika afganistanskih varnostnih sil ubita v napadu v bližnji vasi Kohi. Okrožje je tako danes tik pred tem, da pade v roke talibanov.

Po navedbah oblasti province Farjab je sicer smrtnih žrtev napadov talibanov še veliko več, morda celo 30, poroča DPA. Poleg tega je bilo v napadih ranjenih še vsaj okoli 20 pripadnikov afganistanskih varnostnih sil.