Vzrok nesreče še ni znan, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Skupaj smo jih rešili 14," je za francosko tiskovno agencijo AFP sprva povedal tiskovni predstavnik japonske obalne straže. "Njihovega stanja in narodnosti še ne poznamo," je dejal in dodal, da je šest članov posadke rešila južnokorejska obalna straža.

Po podatkih japonske obalne straže je bilo na ladji, ki je tehtala 6651 ton in je prevažala les, 14 državljanov Kitajske in osem državljanov Mjanmara. Po navedbah južnokorejske obalne straže iz mesta Jeju je bilo 11 ljudi nezavestnih, ko so jih rešili, in so jih prepeljali v japonski Nagasaki. Sprva ni bilo jasno, koliko izmed rešenih je tudi živih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kasneje so japonski zdravstveni organi sporočili, da sta bili dve rešeni osebi mrtvi. Po navedbah dpa, ki se sklicuje na predstavnika južnokorejske obalne straže, pa jih je nesrečo preživelo najmanj pet, medtem ko naj bi potrdili smrt šestih ljudi.

"Naša plovila bodo ostala na območju in bodo vso noč nadaljevala z iskalno akcijo," je še dejal tiskovni predstavnik japonske obalne straže. V iskalni akciji je doslej sodelovalo več plovil in letal japonske obalne straže in vojske, južnokorejska obalna straža in zasebna ladja.

Ladja Jin Tian, ki je plula pod zastavo Hongkonga, je v torek pozno zvečer s položaja približno 110 kilometrov zahodno od oddaljenih in nenaseljenih otokov Danjo na skrajnem jugozahodu Japonske poslala signal v sili.

Po besedah japonske obalne straže so več članov posadke pomagale rešiti tudi tri zasebne ladje, ki so se takrat znašle v bližini. Vzrok nesreče za zdaj ni znan.