Pri reševanju je sodelovalo več ladij francoske mornarice, obalne straže in carinskega organa ter mornariški helikopter, so sporočile francoske oblasti.

Letos do konca avgusta so v Rokavskem prelivu med Francijo in Veliko Britanijo rešili skoraj 16.000 prebežnikov, kar je bistveno več kot v prejšnjih letih. Približno enakemu številu prebežnikov je uspelo priti v Veliko Britanijo, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Britanska vlada, ki je po brexitu uvedla strožja migracijska pravila, si želi zmanjšati število nezakonitih prehodov. London in Pariz sta se pred kratkim dogovorila, da bosta poostrila nadzor ob obalah.

V Calaisu na možnost prečkanja meje trenutno čaka na stotine prebežnikov, francoske oblasti pa se medtem želijo izogniti nastanku nove "džungle". Izraz se nanaša na prenatrpano šotorsko mesto v Calaisu, v katerem je živelo 9000 prebežnikov, preden jih je policija leta 2016 izselila.

Trije člani humanitarnih organizacij v Calaisu medtem v znak protesta proti slabim življenjskim razmeram gladovno stavkajo.