"Terorist, oborožen z brzostrelko, je izvedel streljanje v starem mestu," je sporočila policija. Navedla je, da so napadalca ubili, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Storilec je bil identificiran kot Fadi Mahmud Abu Škejdem, prebivalec begunskega taborišča Šuafat.

Palestinsko gibanje Hamas je po poročanju Al Džazire sporočilo, da je bil Abu Škejdem z njimi povezan.

Ranjeni so bili dva civilista in dva policista, ki so jih prepeljali v bolnišnico. 30-letnik je tam podlegel poškodbam, so povedali zdravniški viri.

Do zadnjega napada v Vzhodnem Jeruzalemu je prišlo po tem, ko je v sredo oboroženi izraelski naseljenec ubil 16-letnega palestinskega fanta Omarja Abuja Asaba, ki naj bi zabodel dva pripadnika izraelske obmejne policije v okupiranem delu mesta.

Staro mestno jedro je del Vzhodnega Jeruzalema, ki si ga je po okupaciji leta 1967 nezakonito priključil Izrael, Palestinci pa ga želijo za prestolnico svoje bodoče države.

V tem delu mesta so napadi na izraelske okupacijske sile pogosti. Septembra je ženska skušala zabosti policiste na ulici, ki vodi do mošeje Al Aksa. Tudi njo je policija ubila.