Ustreljenih in ranjenih je bilo najmanj devet ljudi, od tega sta dva v kritičnem stanju, poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na informacije tamkajšnje policije.

Več strelcev je izstopilo iz vozila v predelu Kensington in začelo streljati, izstrelili pa so približno 40 strelov, je dejal predstavnik policije John Stanford.

Po njegovih besedah so devet ranjenih odpeljali v bolnišnico, dva sta v kritičnem stanju, stanje sedmih pa je stabilno. Motiv napadalcev, ki so se vrnili v vozilo in odpeljali, še vedno ni znan, je povedal Stanford in dodal, da policija vodi preiskavo.

Strelski napad sledi seriji streljanj na ameriških šolah, v katerih je samo letos umrlo in bilo ranjenih več deset ljudi, kar je še dodatno prispevalo k dolgotrajni ameriški razpravi o nadzoru nad orožjem, na spletni strani poroča tiskovna agencija Reuters.

Eden najbolj smrtonosnih strelskih pohodov se je zgodil maja, ko je strelec v mestu Uvalde v Teksasu ubil 19 otrok in dva odrasla. V streljanju v Kansas Cityju in Chicagu na noč čarovnic je bil en človek ubit, okoli 20 pa ranjenih.