Starši otrok so azijskega rodu, ob rojstvu dvojčkov pa so ugotovili, da otroka to nista. (Fotografija je simbolična.) Foto: Reuters

Preden je par azijskega rodu, ki živi v ZDA, po sedmih letih zakonske zveze slišal veselo novico, da bosta postala starša, sta morala prestati zahtevne postopke medicinskih in laboratorijskih preiskav, ki so ju, skupaj s stroški potovanj, stali več kot 100.000 dolarjev (88.000 evrov).

Ko pa je ženska 30. marca letos rodila dvojčka, sta doživela prvo presenečenje – otroka nista bila azijskega videza. Po opravljenem pregledu njunega genetskega zapisa je bilo ugotovljeno, da dečka nista v sorodstvenem razmerju s staršema, prav tako pa nista v sorodstvenem razmerju med seboj. Sta pa v sorodstvenem razmerju z nekim drugim parom, ki je stranka iste klinike za zdravljenje neplodnosti.

Kot poroča BBC, je bilo staršema že med samo nosečnostjo sumljivo, da sta dečka moškega spola, saj jima je zdravnik zatrdil, da je bil med oplojenimi jajčeci le en moški zarodek, ki pa ga ni vstavil. Po pregledu je pojasnil, da ultrazvočni pregled pač ni zanesljiv.

Kot poroča CNN, se je bil par prisiljen odpovedati skrbništvu nad dečkoma.