Prizor v glavnem mestu Washington v začetku januarja. Foto: EPA
Prizor v glavnem mestu Washington v začetku januarja. Foto: EPA

Neurje je na Floridi na jugu države sprožilo tornade, iz Severne in Južne Karoline ter območja gorovja Apalači pa poročajo o poledenelih razmerah in močnem vetru.

O snegu poročajo tako s Floride kot tudi iz Georgie, za katero je sicer značilno milo podnebje. Na območju od zgornjega dela doline reke Ohio do Velikih jezer ob meji s Kanado pa lahko pričakujejo do 30 centimetrov snega.

V Georgii so izredne razmere razglasili že v petek, za to pa so se pozneje odločili tudi v Virginii in Severni Karolini. Virginijska policija je sporočila, da je v nedeljo obravnavala skoraj 1000 nesreč. Iz Severne Karoline medtem poročajo, da sta v nedeljski prometni nesreči umrla dva človeka.

Snežno neurje je povzročilo tudi nove odpovedi v letalskem prometu. V nedeljo je bilo odpovedanih več kot 3000 letov v, iz ali znotraj ZDA. Številne lete so morali odpovedati tudi danes.

Okoli 235.000 ljudi pa je v nedeljo ostalo brez električne energije. Do danes se je ta številka zmanjšala na okoli 130.000.

Severovzhod ZDA je ta mesec že prizadelo snežno neurje, v katerem je na cestah obtičalo več sto voznikov, nekateri celo več kot 24 ur.

Močna zimska nevihta na vzhodu ZDA