Paragvaj bo v povezavi s primerom prek Interpola vzpostavil stik s Srbijo. Foto: Reuters
Paragvaj bo v povezavi s primerom prek Interpola vzpostavil stik s Srbijo. Foto: Reuters

Posmrtne ostanke so v zabojniku z gnojilom našli delavci kmetijskega podjetja v paragvajski prestolnici Asuncion, je povedal paragvajski tožilec Marcelo Saldivar. Kot je pojasnil, gre najverjetneje za trupla prebežnikov.

Trije ljudje, verjetno odrasli moški, so bili iz Maroka, eden pa iz Egipta, je ocenil forenzik Pablo Lemir na podlagi dokumentov, ki so jih našli poleg njih. Mogoč vzrok smrti ljudi na krovu je zadušitev, gnojilo, ki so ga prevažali v zabojniku, pa je verjetno pospešilo razgradnjo trupel, je ocenil Lemir.

V zabojniku že od 21. julija

Trupla so se že precej razkrojila, ko so jih našli, saj je zabojnik Srbijo zapustil 21. julija letos. Odkrili so jih v petek, ko so predstavniki podjetja, ki je kupilo gnojilo, odprli zabojnik.

Na poti do Paragvaja se je plovilo, na katerem je bil tovor, ustavilo še v Egiptu, Španiji in Argentini.

Najdeni tudi osebni predmeti

Sledi hrane, ki so jih našli ob truplih, kažejo na to, da je bila skupina pripravljena na kratko potovanje, sklepa Saldivar. "Z živili, ki so jih imeli s sabo – piškoti, ustekleničeno vodo in hrano v konzervi – bi lahko preživeli 72 ur," je dejal in ocenil, da v trenutku, ko so se vkrcali, niso vedeli, kako dolga je pot plovila.

V prostoru so našli tudi račun za taksi iz Srbije, kjer so ljudje v zabojnik verjetno vstopili.

Med osebnimi predmeti, ki so bili v bližini trupel, je bila tudi kartica za prenosni telefon v srbski cirilici. Saldivar je sporočil, da bodo v povezavi s primerom prek Interpola vzpostavili stik s srbskimi oblastmi.