Policija je v zvezi z napadom aretirala mlajšega moškega. Foto: EPA
Policija je v zvezi z napadom aretirala mlajšega moškega. Foto: EPA

Napad Raleighu, glavnem mestu Severne Karoline, se je zgodil v četrtek popoldne po krajevnem času. Policija je potrdila pet smrtnih žrtev, med katerimi je bil tudi policist, ki takrat ni bil na dolžnosti. Še dva človeka sta bila ranjena, med njimi eden huje, lažje pa je bil ranjen še en policist.

Pridržan je bil 15-letni osumljenec, ki pa je v kritičnem stanju, saj ga je policija ustrelila, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Policija je v zvezi z napadom aretirala mlajšega moškega, oblečenega v kamuflažna oblačila, ki je bil oborožen z dvocevno puško, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ozadje napada za zdaj ni znano. Policija je v zvezi z napadom aretirala mlajšega moškega, oblečenega v kamuflažna oblačila, ki je bil oborožen z dvocevno puško, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Županja Mary-Ann Baldwin je dogodek opisala kot žalosten in tragičen dan za mesto Raleigh, ki ima 500.000 prebivalcev, in pozvala h končanju nesmiselnega nasilja v ZDA.

Na zadnji strelski pohod se je danes odzval tudi ameriški predsednik Joe Biden. "Dovolj. Žalovali in molili smo s preveč družinami, ki so morale nositi težko breme teh množičnih streljanj," je predsednik ZDA zapisal v izjavi dan po novi tragediji.

Streljanja v ZDA, kjer ima veliko ljudi v lasti strelno orožje, so dokaj pogosta, po strelskih napadih pa vselej oživijo razprave o tem, da bi bilo treba omejiti dostop do orožja.

V ZDA je lani zaradi strelnega orožja umrlo približno 49.000 ljudi, letos pa več kot 34.000, od tega več kot polovica zaradi samomora, je objavila spletna stran Gun Violence Archive.