Oblasti so pozvale ljudi, naj se na pot odpravijo, le če je to res potrebno. Foto: Reuters
Oblasti so pozvale ljudi, naj se na pot odpravijo, le če je to res potrebno. Foto: Reuters

Njena 9-letno prijateljico jim je uspelo pravočasno rešiti in se v bolnišnici zdravi zaradi podhladitve.

Med žrtvami mraza je tudi delavec elektro podjetja v Connecticutu, ki je obnavljal električno napeljavo, ki jo je poškodovalo snežno neurje, v Kansasu je umrl voznik snežnega pluga, v Wisconsinu sta po kapi zaradi napornega čiščenja snega umrla 59-letni in 91-letni moški, podobno pa je končal tudi moški v Michiganu.

V Connecticutu je bilo zaradi nizke temperature, spustila se je do minus deset in več stopinj, brez elektrike več tisoč gospodinjstev, v New Yorku in Novi Angliji pa je imelo zamude 7.500 letal.

21-letnik obtičal na otoku
Obalni straži, ki zaradi zaprtja vlade ne prejema plače, je v zvezni državi New York uspelo rešiti 21-letnika, ki je obtičal na otoku na reki Navensink. Reševalci so brodili po ledeno mrzli vodi ob temperaturi minus 14 stopinj Celzija.

Snežno neurje je na severovzhod in srednji zahod ZDA v soboto prineslo do 30 centimetrov snega, ki se je začel v nedeljo tajati, v ponedeljek pa je hud mraz vse skupaj zamrznil. Od New Yorka do Bostona in naprej po Novi Angliji je temperatura padla do minus 20 stopinj Celzija. Ob hudem mrazu je še pihal veter s hitrostjo 60 kilometrov na uro.

Medtem se v gorovju Skalnem gorovju na zahodu ZDA ustvarja novo neurje, ki bo severovzhod ZDA prizadelo do konca tedna.