Posledice sobotnega raketnega napada v Kijevu. Foto: Reuters
Posledice sobotnega raketnega napada v Kijevu. Foto: Reuters

Ukrajinski reševalci so našli posmrtne ostanke še dveh ljudi, ki sta umrla v sobotnem ruskem raketnem napadu na Kijev. 24-nadstropni blok v Kijevu, kjer še vedno poteka iskanje morebitnih žrtev, so zadeli ostanki sestreljene ruske rakete, so pojasnile ukrajinske oblasti. V napadu je bilo poleg tega tudi enajst ljudi ranjenih, dva so odpeljali v bolnišnico.

V soboto, ko je v Rusiji potekal upor zasebne najemniške vojske Wagner, pa so tako ruske kot ukrajinske sile nadaljevale svoje operacije v Ukrajini. Med obstreljevanjem Hersona je tako umrl en moški, še ena ženska pa naj bi bila ujeta v ruševinah večstanovanjskega objekta, je zapisal vodja vojaške uprave Hersona Oleksander Prokudin.

Še pred tem bi naj v ruskem obstreljevanju umrl moški v Vugledarju v regiji Doneck, ponoči pa so izstrelki zadeli tudi predmestje Zaporožja, od koder ne poročajo o smrtnih žrtvah.

Prav Zaporožje je pokrajina, kjer ukrajinska vojska najintenzivneje poskuša prebiti rusko obrambo v okviru trenutne protiofenzive. Da se je ta nadaljevala tudi v soboto, je potrdilo rusko obrambno ministrstvo, ki je sporočilo, da jih je nasprotna stran napadla desetkrat zgolj okoli mesta Bahmut v doneški oblasti.

Guverner ruske obmejne pokrajine Belgorod Vjačeslav Gladko pa je prek Telegrama sporočil, da je tamkajšnja zračna obramba sestrelila ukrajinski letalnik.