Vse smo storili v skladu z zakonom, čisti smo kot solza, pravi Vučić. Foto: EPA
Vse smo storili v skladu z zakonom, čisti smo kot solza, pravi Vučić. Foto: EPA

"Ne Rusiji ne Ukrajini nismo prodali niti enega kosa orožja ali streliva," je po poročanju srbske tiskovne agencije Beta izjavil Vučić ob robu zasedanja konference Združenih narodov v Dohi.
"Vse smo storili v skladu z zakonom, čisti smo kot solza," je zatrdil in spomnil, da Srbija izdelke srbske obrambne industrije dobavlja samo pooblaščenim uporabnikom, v skladu z mednarodnimi zakoni. Dodal je, da so posle, povezane z izvozom srbskega orožja, dodatno zavarovali in da ga Turčija ne more izvoziti naprej brez njihovega soglasja.

Sorodna novica Zelenski o bolečem boju v Doneškem bazenu. Šojgu je obiskal Mariupolj.

Ruski provladni novičarski portal Mash je namreč konec preteklega meseca pisal, da je srbsko podjetje za proizvodnjo orožja Krušik, ki je v državni lasti, izvozilo 3500 122-milimetrskih raket M21 v Turčijo, ta pa jih je potem prek Slovaške dostavila Ukrajini.

Srbski obrambni minister Miloš Vučević je že takrat v odzivu zagotovil, da Beograd ne prodaja orožja ali vojaške opreme "nobeni strani v konfliktu".

Na navedbe so se pretekli teden odzvali tudi v Kremlju. Tiskovna predstavnica ruskega ministrstva za zunanje zadeve Marija Zaharova je po poročanju ruske državne tiskovne agencije Ria Novosti sporočila, da Moskva spremlja navedbe o možni dobavi srbskega streliva Ukrajini, a da so za odziv potrebna dejstva, ker da gre za preveč pomembno vprašanje, tudi z vidika rusko-srbskih odnosov.