Tokrat bomo govorili o tem, kako se bomo premikali in potovali v prihodnosti. Foto: MMC RTV SLO
Tokrat bomo govorili o tem, kako se bomo premikali in potovali v prihodnosti. Foto: MMC RTV SLO

Prva septembrska Avtomobilnost je bila na sporedu ravno med Evropskim tednom mobilnosti, ki tokrat poteka pod geslom Združuj in učinkovito potuj. Zato smo govorili, kako se bo promet v mestih spreminjal in kako bomo potovali pod vplivom novih smernic.

Predstavili smo vam tudi Mercedesovo prvo električno športno terensko vozilo EQC, ki smo ga spoznali na Švedskem. O njem smo se med drugim pogovarjali z Robertom Lešnikom, ki je poskrbel za njegovo obliko. Ob tem smo vam pokazali, zakaj smo dobili občutek, da je bilo vredno počakati, da v električno tekmo vstopijo velike avtomobilske znamke.

V novicah smo vam pokazali novi audi A6, novi citroën berlingo, hyundai tucson in i20, toyoto aygo ter volvo V60, ki so v teh dneh zapeljali na slovenske ceste. Povedali smo vam tudi nekaj o vrnitvi legendarne toyote corolle, o Volvovem avtonomnem potovalniku ter o Renaultovem športnoterenskem kupeju arkana.

V nadaljevanju oddaje so vam na primeru novega focusa predstavili še, kako enostavno bo parkiranje v prihodnosti, in vas povabili na testiranje revolucionarne leafove stopalke za plin, s katero odpravljamo potrebo po uporabi stopalke klasične zavore. Naši hišni popotniki Mal na zrak pa so iz lastnih izkušenj spoznali prvine vožnje po levi strani.

Mercedes-Benz EQC Foto: MMC RTV SLO
Audi A6 Foto: MMC RTV SLO
Toyota aygo Foto: MMC RTV SLO
Citroën berlingo Foto: MMC RTV SLO
Toyota corolla Foto: MMC RTV SLO
Ford focus Foto: MMC RTV SLO
Nissan leaf Foto: MMC RTV SLO
Vožnja po levi Foto: MMC RTV SLO