Ferrari povečuje zaslužke, saj premožni plačujejo več. Foto: Ferrari
Ferrari povečuje zaslužke, saj premožni plačujejo več. Foto: Ferrari

Iz Ferrarija so sporočili, da se je osnovni dobiček v prvem četrtletju povečal za 27 odstotkov, na 537 milijonov evrov. Avtomobilski proizvajalec športnih vozil je namreč zvišal cene svojih vozil in začel dobavo svojega križanca purosangue.

Ferrari je purosangue predstavil septembra. Štirivratni avtomobil z višjim odmikom od tal je bolj podoben športnemu terencu kot tradicionalnemu portfelju nizkih športnih avtomobilov z enim parom vrat. Za nameček so po prenehanju sprejemov naročil zaradi prevelikega povpraševanja za model purosangue ta znova odprta. Čakalne vrste so za nekatere kupce celo do dve leti. Purosangue stane vsaj 390 tisoč evrov. Kupci, ki zdaj naročajo purosangue z dvanajstvaljnim motorjem, bodo morali na ključe vozila počakati do leta 2026. Ferrari, ki je marca predstavil model roma spider, je za letos obljubil skupno štiri nove modele.

Podjetje se pripravlja na prehod na električna vozila. Prvi popolnoma električni ferrari lahko pričakujemo leta 2025, v drugi polovici desetletja pa naj bi v portfelju podjetja prevladovali samo baterijski in priključni hibridni modeli.