Brabus bo izdelal le 77 motoriziranih desk, vsaka bo imela svojo serijsko številko. Foto: MMC RTV SLO/Brabus
Brabus bo izdelal le 77 motoriziranih desk, vsaka bo imela svojo serijsko številko. Foto: MMC RTV SLO/Brabus

Brabus je karbonsko motorizirano desko za na vodo izdelal v sodelovanju s proizvajalcem motoriziranih vodnih desk Awake.

Posebnost deske za na vodo, poimenovane shadow jetboard, je, da je izdelana iz karbonskih vlaken. Vgrajen ima elektromotor, napaja jo baterija, ki poganja šobo in ustvarja curek vode, ki jo potiska izpod deske. Zaradi tega sistema se lahko deska po površini vode premika s hitrostjo več kot 50 km/h.

Shadow Jetboard spada med najdražje in najhitrejše električne deske. Pri Brabusu pravijo, da je udobna, stabilna in enostavna za upravljanje. Poskrbeli so, da je prepoznavna že na pogled, saj je obarvana v črno barvo, značilno za Brabus, dodani so logotipi Brabus in Awake, posebno pa jo naredijo rdeče-beli dizajnerski dodatki. Skupaj z baterijo tehta 23 kilogramov, v dolžino meri 179 centimetrov.

Baterija omogoča eno uro deskanja na vodi. Napolni se lahko v dveh urah. S krmilnikom je mogoče nastavljati različne načine vožnje, vključno s posebnim načinom brabus. V načinu brabus deska do 50 km/h pospeši v pičlih treh sekundah.