Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Ko so ga novinarji nemške televizijske mreže N-TV vprašali, ali nameravajo v primeru trdega Brexita preseliti proizvodnjo bentleyjev, je Diess povedal, da bi to kratkoročno težko storili, a je dodal, da bi se lahko odločili za selitev znamke iz Velike Britanije hitrejša, če bi Bentleyju zaradi izolacije grozila izguba velikih trgov. Potem bi morda bili prisiljeni v investicije v drugih državah.

Po drugi strani bodo mogoče prisiljeni spremeniti poti za dobavo sestavnih komponent Bentleyjevi tovarni v Creweju v Veliki Britaniji. Platforme in preme za Bentleyjeve modele namreč izdeluje Volkswagnova tovarna v Bratislavi, tovarne zunaj Velike Britanije pa dobavljajo tudi nekatere druge sklope.

Morebitni Brexit brez dogovora je komentiral tudi Bentleyjev direktor Adrian Hallmark, ki se strinja, da bi bil sicer slab, a bi, če se zgodi, vsaj vedeli, pri čem so. Pri Bentleyju namreč načrtujejo podvojitev proizvodnje v angleški tovarni, a izvedbo odlašajo zaradi politične negotovosti. A Hallmark je potrdil, da bo Bentley v vsakem primeru ostal v Veliki Britaniji, saj je zaradi globokih korenin v državi v drugačnem položaju kot drugi proizvajalci avtomobilov.