Za lansiranje kompleta je skupina Legovega pravega defenderja classic postavila v Škotsko višavje in ga uporabila za pripravo in odprtje najtežje dostopne legotrgovine na svetu. Foto: Lego
Za lansiranje kompleta je skupina Legovega pravega defenderja classic postavila v Škotsko višavje in ga uporabila za pripravo in odprtje najtežje dostopne legotrgovine na svetu. Foto: Lego

Defender je avtomobilska legenda. Znan je po izjemnih terenskih zmogljivostih in številnih odpravah. Za seboj ima edinstveno zgodovino avantur, sodeloval je pri številnih rekordih in tudi v humanitarnih akcijah. Kot tak je prepoznaven po vsem svetu. Star je že 75 let. Jubileju so se poklonili tudi pri Legu.

Komplet kock za sestavo defenderja ima format dva v enem, kar graditeljem omogoča, da ustvarijo model, pripravljen za vsakodnevno vožnjo, ali pa ga prilagodijo za avanture.

Ima tudi delujoče krmiljenje

32 centimetrov dolg model ima številne dodatke, vključno s strešnim prtljažnikom, dvignjenim dovodom zraka, sprednjim odbijačem z delujočim vitlom, stranskimi ograjami in škatlo za orodje ter vlečnimi ploščami za prečkanje blata in peska. Ima tudi delujoče krmiljenje in vzmetenje, odpirajoča se vrata in pokrov motorja ter notranjost s podrobnostmi, ki temeljijo na klasičnem defenderju polne velikosti.

Paul Barritt, direktor Land Rover Classic, je dejal: "Defender je sinonim za pustolovščino in novi komplet kock je popoln način, da ujamete duha neprimerljive, neustavljive avtomobilske ikone, hkrati pa delite igrivo plat vozila."
Kurt Kristiansen, vodja oblikovanja pri Legu, ga je dopolnil "Oživeti defenderja v kockah ni bil lahek izziv. Defender vas lahko popelje kamor koli, zato smo med oblikovanjem želeli kompletu vdihniti občutek avanture. Komaj čakamo, da vidimo odzive oboževalcev."

Novi (oziroma novodobni) land rover defender se je zgodil kot evolucija robustne škatle. Danes to ni le terenski brezkompromisnež, ampak mora zagotavljati tudi prijetno vsakodnevno uporabnost. A kljub temu se še vedno zdi, da je ta avto na terenu skoraj nemogoče ustaviti. Preizkusili smo ga v Avtomobilnosti. Vabljeni k ogledu.