Zaposleni v Mercedesu bodo dobili rekordno nagrado v višini do 7300 evrov. Foto: EPA
Zaposleni v Mercedesu bodo dobili rekordno nagrado v višini do 7300 evrov. Foto: EPA

Mercedes je lani ustvaril zajeten dobiček. Družba bo uradne številke objavila šele na tiskovni konferenci o bilanci stanja 17. februarja. Donos naj bi bil po pisanju nemških medijev okoli 15-odstoten. Samo v tretjem četrtletju leta 2022 je podjetje ustvarilo 5,2 milijarde evrov. Podjetja je v dobri kondiciji kljub pomanjkanju polprevodnikov ter težavam z logistiko. Poslovnih uspehov bodo deležni tudi zaposleni.

"Uprava in svet delavcev sta se odločila, da zaposlenim, ki izpolnjujejo pogoje, izplačata posebno pavšalno nagrado za uspeh v višini do 7300 evrov, kar je celo višje od prejšnje omejitve, ki je bila 6465 evrov za najvišji znesek," so sporočili iz družbe. Lani so bile izplačane nagrade do višine 6000 evrov.

Nov izračun za leto 2023

"Z najvišjo delitvijo dobička v zgodovini podjetja bi se radi zahvalili našim kolegom za izjemno delovno in osebno predanost," je povedala Sabine Kohleisen, vodja oddelka za človeške vire pri Mercedesu. Dodala je, da se je v težkih razmerah od delovne sile zahtevalo veliko, zato bodo dobiček delili med vse, ki so bili izjemno prilagodljivi in zvesti podjetju.