Novi CLA je oblikovan skladneje od predhodnega modela in močno spominja na večji CLS. Foto: Mercedes-Benz
Novi CLA je oblikovan skladneje od predhodnega modela in močno spominja na večji CLS. Foto: Mercedes-Benz

Novi CLA meri 4.688 milimetrov v dolžino in 1.830 milimetrov v širino, s čimer je za 48 milimetrov daljši in 53 milimetrov širši od predhodnika. V medosju je v primerjavi s predhodnikom pridobil 30 milimetrov, obenem pa je za dva milimetra nižji. Merski prirastek prinaša več prostora za potnike, zlasti tiste v drugi vrsti.

V Las Vegasu se je novinec pokazal v izvedbi CLA 250, ki jo poganja dvolitrski turbobencinski štirivaljnik s 165 kilovati (225 KM) in 350 Nm navora v kombinaciji z dvosklopčnim sedemstopenjskim menjalnikom. Mercedes za zdaj ni razkril motorne palete, pri čemer sklepamo, da bo ta vključevala večino agregatov, ki so na voljo za razred A.

Skladnejši in bolj dinamičen
Avtomobil s sloko silhueto ter sprednjim in zadnjim delom, ki spominjajo na večji CLS, se pohvali z majhnim količnikom zračnega upora (0,23), obenem pa s širšima kolotekoma in nižjim težiščem obljublja boljše vozne lastnosti.

Notranjost oblikovno povzema tisto iz razreda A in med drugim vključuje vodoravno ploščo z dvema zaslonoma ter vmesnikom MBUX z naprednimi govornimi ukazi.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Novi CLA, ki ponuja številne asistenčne sisteme iz razreda S, med drugim sistem za polsamodejno vožnjo, bo prispel v evropske prodajne salone že to pomlad.