Teslini električni avtomobili bodo po novem prihajali tudi iz Evrope, kar naj bi pripomoglo k pospešitvi prodaje električnih vozil v Evropi. Foto: EPA
Teslini električni avtomobili bodo po novem prihajali tudi iz Evrope, kar naj bi pripomoglo k pospešitvi prodaje električnih vozil v Evropi. Foto: EPA

Novembra leta 2019 je lastnik Tesle Elon Musk v svojem nastopu v Berlinu napovedal, da želi naslednjo tovarno zgraditi v Nemčiji.

Takoj so se pojavili pomisleki: Ali mu bo uspelo? Nemška temeljitost in kakovost ter ameriška "start-up" miselnost nista šla dobro skupaj. Musk je zagrizel v delo, se soočil s številnimi nasprotovanji okoljevarstvenikov in pred kratkim napovedal, da bo osebno izročil prve tesle iz Berlina!

Gradnja Tesline berlinske "veletovarne" je na čase spominjala na tragikomedijo. Lastniku Elonu Musku se je na koncu vse dobro izšlo. Proizvodnja se bo v kratkem tudi uradno začela.

Izdelana vozila že čakajo na kupce

Musk je pred dnevi potrdil, da Tesla začenja proizvodnjo avtomobilov v Nemčiji. Proizvodnja avtomobilov model Y se bo začela 22. marca, potrdil pa je tudi, da bo prvih 30 avtomobilov novim lastnikom izročil osebno.

Tesla je v novi tovarni izdelala že na stotine vozil, a jih do zdaj niso smeli prodajati, saj niso imeli uradnega dovoljenja za začetek proizvodnje. Po več mesecih zamud in več tožbah je prejšnji teden tovarna le dobila okoljsko odobritev za začetek proizvodnje vozil na obrobju nemške prestolnice.

To naj bi bil zadnji regulativni korak, ki je bil potreben, da Tesla uradno začne proizvajati vozila v tovarni v Berlinu.