Kolesa so postala zanimiva tudi za poslovne najeme. Foto: Volkswagen
Kolesa so postala zanimiva tudi za poslovne najeme. Foto: Volkswagen

"Že vrsto let se vidimo kot ponudnik mobilnosti celotnega obsega," je za Automobilwoche pojasnil Lars Henner Santelmann, predsednik upravnega odbora družbe Volkswagen Financial Services AG.

"Zaradi hitrega razvoja e-koles lahko veliko kupcev dosežemo s ponudbami za financiranje in zakup Tu obstajajo jasne vzporednice z avtomobilsko industrijo," je povedal za Automobilwoche.

Prodajno sodelovanje

Da bi lahko ponudil modele za financiranje in za kolesa in e-kolesa, VW zdaj sodeluje s ponudnikom Bike Mobility Services, ki že ponuja zakup, financiranje in zavarovanje za specializirane prodajalce koles. V Nemčiji je več kot 600 specializiranih trgovcev, ki sodelujejo s storitvami Bike Mobility Services.

Podjetja lahko kolesa rezervirajo za svoje zaposlene. "V tem vidimo velik potencial," je dejal tiskovni predstavnik hčerinske družbe VW. "Zlasti naše poslovne stranke so nas aktivno spraševale, ali lahko ponudimo kolesa." Vedno več Nemcev si namesto službenega avtomobila želi službeno kolo. Tiskovni predstavnik zagotavlja, da nova ponudba ni namenjena konkurenci avtomobilskemu poslu. "To vidimo kot dodatek," zaključuje Henner Santelmann.