Nova generacija VW passata naj bi na trg prispela pred škodo superb, a bo na voljo le kot karavan. Foto: EPA
Nova generacija VW passata naj bi na trg prispela pred škodo superb, a bo na voljo le kot karavan. Foto: EPA

Vodja Volkswagna Thomas Schäfer je za Automotive News Europe tudi potrdil, da bo novi passat na voljo samo kot karavan. Trg limuzin za množični trg se je v Evropi močno zmanjšal, drugi razlog pa je v prihajajoči popolnoma električni limuzini ID.7.

Bodo pa zato pri Škodi pozneje predstavili passatu sorodnega superba, ki bo na voljo v limuzinski in karavanski različici. Kot je bilo znano že prej, bosta novi generaciji škode superb in VW passata vsaj glede platforme in pogonskih agregatov tako rekoč enaki. Kot je omenil Schäfer, so Škodi v korist večjega poudarka na sodelovanju znotraj koncerna zaupali razvoj. Kljub temu naj bi oba modela ohranila edinstven značaj in seveda drugačno obliko.

O dizajnu nove generacije passata še vedno ni veliko konkretnih informacij, čeprav so se na svetovnem spletu že pojavile vohunske fotografije zamaskiranih prototipnih vozil. Bo pa po pisanju nemških medijev novi passat najverjetneje dobil sprednji del po vzoru golfa, vključno s strmejšo masko in specifičnim svetlobnim podpisom.