Mind bo začrtal prihodnje oblikovalske smernice VW-ja. Foto: Volkswagen
Mind bo začrtal prihodnje oblikovalske smernice VW-ja. Foto: Volkswagen

Andreas Mindt bo na mestu vodje oblikovanja nasledil Jozefa Kabaňa, ki je bil imenovan za kreativnega umetniškega direktorja Volkswagna in bo v prihodnje poročal neposredno direktorju tehničnega razvoja na upravi znamke Volkswagen.

Jozef Kabaň bo v okviru svoje nove vloge sodeloval z evropskim centrom za prihodnost koncerna Volkswagen v Potsdamu pri načrtovanju mobilnostnih rešitev prihodnosti za znamko Volkswagen.

Mindt bo zaznamoval Volkswagnov oblikovalski slog v prihajajoči odločilni stopnji preobrazbe.

Kabaň bo snoval mobilnostne rešitve. Foto: Volkswagen
Kabaň bo snoval mobilnostne rešitve. Foto: Volkswagen

Svojo poklicno pot v koncernu Volkswagen je začel leta 1996 po študiju na Visoki strokovni šoli za oblikovanje v Pforzheimu. Do leta 2014 je sprva delal na različnih delovnih mestih pri znamki Volkswagen. Med drugim je sodeloval pri oblikovanju prve generacije modela tiguan in pri oblikovanju zunanjosti modela golf 7. Od leta 2014 do leta 2021 je bil odgovoren za novo usmeritev Audijevega zunanjega oblikovanja: od audija A1 do audija e-tron GT1 in od audija Q3 do audija Q82.

Od leta 2021 je kot direktor oblikovanja pri Bentleyju razvijal nov oblikovalski slog te znamke, ki je bil lani poleti predstavljen z modelom bentley batur.