Predstavitev modela abarth 600e je pričakovana leta 2024. SUV se bo v modelni paleti pridružil kombilimuzini 500e. Foto: Abarth
Predstavitev modela abarth 600e je pričakovana leta 2024. SUV se bo v modelni paleti pridružil kombilimuzini 500e. Foto: Abarth

Prvi električni SUV z oznako škorpijona v Evropi je predstavljen v posebni različici scorpionissima, ki bo izdelana v omejeni seriji 1.949 enot. Abarth je sporočil, da je električno športno vozilo zasnoval za visoke zmogljivosti. Elektromotor razvije moč 177 kW (240 KM) in je opremljen z ekskluzivnim mehanskim diferencialom z omejenim zdrsom in visokozmogljivimi pnevmatikami, razvitimi v svetu formule E.

Električni pogonski sklop modela 600e predstavlja znatno povečanje v primerjavi s 115 kW/156 KM standardnega modela fiat 600e, ki je bil za osnovo. Ugiba se, da bo baterija enaka kot pri fiatu, kar pomeni, da bo imela zmogljivost 54 kWh, zaradi večje moči pa lahko v tem primeru pričakujemo nekaj manjši doseg.

Pri Abarthu dodajajo, da tehnološke novosti, vključno s posebnimi 20-palčnimi pnevmatikami, obljubljajo "odlično stabilnost pri vožnji, izboljšano vodljivost in oprijem". Posebnost vozila sta tudi ekskluzivna vijolična barva in aerodinamični strešni spojler.

V Avtomobilnosti smo od blizu spoznali električni abarth 500e. Vabljeni k ogledu videoreportaže.