Iz Polestarja so sporočili, da bodo dodatne podrobnosti in specifikacije objavili,
Iz Polestarja so sporočili, da bodo dodatne podrobnosti in specifikacije objavili, "ko bo serijski avtomobil postal resničnost". Foto: Polestar

Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestarja, je navedel, da je po predstavitvi koncepta O2 marca letos poudaril, da so naleteli na izjemen odziv strank, kar je bil eden od povodov za odločitev o serijski proizvodnji. Prihajajoči proizvodni model opisuje kot "popolno kombinacijo moči, ki jo zagotavljata električni motor in vznemirjenje vožnje brez strehe".

Polestar je hkrati napovedal tudi posebno različico polestar 6, imenovano "LA concept". Ta različica bo izdelana v omejeni seriji 500 enot, v posebni nebeško modri barvi, z 21-palčnimi aluminijastimi platišči in svetlo usnjeno notranjostjo.

Polestar 6 bo temeljil na prilagojeni aluminijasti platformi polestar 5, razviti v podjetju. Enako velja za 800-voltno arhitekturo z dvojnimi elektromotorji, ki proizvedejo do 872 KM (650 kW) in 900 Nm navora. To je dovolj za pospešek od 0 do 100 km/h v 3,2 sekunde in največjo hitrost 250 km/h.