Nissan Z nismo bo na voljo v črni, beli, srebrni, rdeči in sivi barvi. Foto: Nissan
Nissan Z nismo bo na voljo v črni, beli, srebrni, rdeči in sivi barvi. Foto: Nissan

Nissan je pokazal še bolj športno različico modela Z, poimenovano nismo. Nismo je oznaka za Nissanov športni oddelek za razvoj najbolj športnih modelov japonske znamke.

Nissan Z nismo izstopa z novim aerodinamičnim paketom, kar pomeni drugačen prednji odbijač, spremenjene pragove, večji zadnji spojler, agresivnejši zadnji difuzor, prinaša pa tudi rdeče detajle, črno streho, posebna platišča in pnevmatike dunlop SP sport maxx GT600.

Spremenjeno je tudi vzmetenje, močnejše so zavore, v kabini pa telo pri hitri vožnji zadržujejo športni sedeži recaro z usnjem in alkantaro. Poseben je tudi športni volan z alkantaro in usnjem, dodelana je tudi instrumentna plošča.

Seveda je v primerjavi s klasičnim modelom močnejši tudi motor. Gre za trilitrski twin-turbo V6 motor z močjo 313 kW (420 KM). Moč se prenaša na zadnji kolesi. Za to so namenili nadgrajeni devetstopenjski samodejni menjalnik, za katerega pri Nissanu trdijo, da lahko prestavlja skoraj 50 odstotkov hitreje kot avtomatski menjalnik v standardnem modelu Z.