Člani Abbe se danes bolj poredko vidijo. Foto: EPA
Člani Abbe se danes bolj poredko vidijo. Foto: EPA

Potem ko je pevka Agnetha Fältskog dejala, da bi skupina "lahko razmislila" o tem, da bi se znova združila za en koncert prihodnje leto, stavnice s kvoto 1:66 stavijo, da bi se ta enkratni koncert lahko zgodil za britansko kraljevsko poroko. "Zabavno bi bilo," je dejala Fältskogova. "Tak občutek imam."
Dolgo se je priložnostna ponovna združitev Abbe zdela nemogoča. "Nikdar več ne bomo nastopili skupaj," je Björn Ulvaeus še leta 2008 govoril. "Radi bi, da se nas ljudje spominjajo takšne, kot smo bili: mladi, živahni, polni energije in ambicije." A prvi znak, da so si morda le premislili, je prišel septembra, ko je pevka Anni-Frid Lyngstad dejala, da bi bilo "super narediti nekaj" s svojimi nekdanjimi kolegi. A je ob tem potožila: "Težko bi se bilo izogniti vsemu pritisku, in sicer zaradi tega, ker gre za Abbo. Nikoli ne bi bilo brez cirkusa."

Zdaj, kot kaže, Fältskogova razmišlja o popolni ponovni združitvi - vsaj za en večer. "Ne bi se znova združili za turnejo, kot to zdaj počnejo Rolling Stones in drugi stari bendi," je dejala za revijo M. "Nas pa vidim, da bi v prihodnosti lahko nekaj naredili skupaj."
Že pobirajo stave
Čeprav priljubljena švedska skupina ni nastopila skupaj od 80. let in jih tudi v javnosti skupaj praktično ni bilo videti, se Fältskogovi očitno zdi, da imajo 60-letniki še kaj za pokazati. "Posebna združitev, priložnostna prilika, morda v povezavi z dobrodelnim dogodkom," je dejala. "Mislim, da bi razmislili o tem."

Pobiralnica stav Ladbrokes je po poročanju Guardiana že postavila kvoto 66-1, da bo Abba nastopila na aprilski poroki princa Williama in Kate Middleton - to je enaka kvota kot tudi za to, da bo Abba imela letos hit na prvem mestu ameriških lestvic in da bo Mehika leta 2014 osvojila nogometno svetovno prvenstvo.