Adi Smolar je pripravil program, ki se je ujemal s pravkar minulimi prazniki. Foto: MMC RTV SLO
Adi Smolar je pripravil program, ki se je ujemal s pravkar minulimi prazniki. Foto: MMC RTV SLO

Ob izidu svoje nove plošče z naslovom Brez dlake na jeziku je naš priljubljeni kantavtor nastopil pred sokrajani in prebivalci bližnjih krajev ter poskrbel za nepozabno doživetje. Predstavil je nekaj pesmi starejšega datuma, ki jih je navezal na pravkar minule praznike (Če svet prijazen bi postal), materinski dan (Daleč je za naju pomlad) in svoj 49. rojstni dan (Ko sem bil mlad, sem bil trapast, zdaj ko sem star, sem še bolj), nato pa z izvedbo nekaj pesmi z novega albuma dokazal, da mu nikakor ni zmanjkalo navdiha in smisla za pisanje kritičnih in šaljivih besedil.

Na prireditvi sta navdušila tudi Adijeva gosta, kantavtorja mlajše generacije, Anže Palka iz Ljubljane in Tadej Vesenjak iz Velike Nedelje. Anže je pred štirimi leti z Adijem že sodeloval pri snemanju skladbe Prizori za zavesami, danes pa je direktor in umetniški vodja flamenko festivala, Tadej pa je Adija s svojimi skladbami in teksti v prleščini prepričal že pred leti na Kantfestu v Rušah.

Predsednica Kulturnega društva Šmartno pri Slovenj Gradcu je Adiju po koncertu predala veliko torto v obliki kitare, z željo, da bi še dolgo in uspešno ustvarjal in bil tako v ponos vsem sokrajanom. Prireditev je bila preprosta, prijazna, zabavna, poučna in na trenutke ganljiva, pač takšna, kakršne so tudi Adijeve pesmi.