Slayer se znova vračajo na odre. Foto: EPA
Slayer se znova vračajo na odre. Foto: EPA

Organizatorji letošnjega festivala Aftershock v Kaliforniji so potrdili letošnje nastopajoče, ljubitelji rockovske in metalske glasbe pa so ob pogledu na seznam izvajalcev obnemeli. Štiridnevni festival, ki bo v Discovery Parku v Sacramentu potekal med desetim in trinajstim oktobrom letos, bo poln največjih imen žanra.

Med vodilnimi akterji festivala bodo po daljšem odmoru vrnitev na odre potrdili legendarni bogovi thrash metala Slayer, poleg njih pa bodo svoj edini festivalski koncert v ZDA opravili Iron Maiden, ki med ljubitelji težke glasbe uživajo enak, če ne še večji sloves. Vlogo vodilnih izvajalcev bo tretji festivalski dan prevzela vedno izjemna zasedba Slipknot, sklepni del festivala pa bo pripadel legendam glam metala Mötley Crüe.

Foto: Promocijsko gradivo/DWP
Foto: Promocijsko gradivo/DWP

Pred njimi se bo na festivalu zvrstilo še ogromno skupin, ki bi bile na največjih evropskih in ameriških festivalih z lahkoto vodilne: Pantera, Five Finger Death Punch, Judas Priest, Disturbed, Evanescence, Breaking Benjamin, Staind, Falling in Reverse, Till Lindemann, Rise Against, Halestorm, Dropkick Murphys, Seether in Anthrax.

Promotor dogodka Danny Wimmer (DWP, Danny Wimmer Presents) je po najavi nastopajočih zapisal, da se naj občinstvo v Sacramentu dobro pripravi na festival: "To je največja zasedba na festivalu Aftershock, kar smo jih kadar koli pripravili, in največji rockovski in metalski festival, kar so jih organizirali v Kaliforniji. Se vidimo oktobra."

"Ne bi mogli biti bolj navdušeni, da je Sacramento postal sinonim za največji rockfestival na zahodni obali," dodaja predsednik in izvršni direktor Visit Sacramenta Mike Testa. "Mesto je pripravljeno sprejeti oboževalce, več kot 130 skupin in nepozabno glasbeno doživetije," je še povedal.

Seznam 130 zasedb, ki so prvič razporejene na petih odrih, dopolnjujejo: Flogging Molly, Mastodon, Anthrax, Architects, Tom Morello, Cypress Hill, Ministry, Daron Malakian in Scars on Broadway, Skillet, Sevendust, Tech N9ne, Insane Clown Posse, Static X, Clutch, Body Count, Lorna Shore, Highly Suspect, Poppy, Grandson, Nothing More, P.O.D., Filter, Eagles of Death Metal, Coal Chamber, Code Orange, Jinjer, Bad Wolves, Shadows Fall, Fear Factory, Sleeping With Sirens, Juliette Lewis and the Licks in Marky Ramone plays The Ramones Classics.

Lanski festival so gnali Guns N’ Roses, Tool, Avenged Sevenfold in Korn, udeležilo pa se ga je 160.000 oboževalcev.