Na letošnji Evroviziji je slovenske barve s skladbo Verjamem zastopala Eva Boto. Foto: EPA
Na letošnji Evroviziji je slovenske barve s skladbo Verjamem zastopala Eva Boto. Foto: EPA
Loreen
Evrovizijski spektakel se prihodnje leto seli nazaj na Švedsko, po zaslugi Loreen, ki je maja slavila s pesmijo Euphoria. Foto: Reuters

"Ali bo Slovenija prihodnje leto na Eurosongu? Bo!" je tvitnil Filli in dodal: "Udeležbo bomo skrajno racionalizirali in tržno pokrili. Zanimanja je v SLO preveč, da bi to gledalcem odrekli ..."

Danes je sicer zadnji rok za odločitev, izvedeli pa smo, da je bila odločitev, da bo Slovenija prihodnje leto sodelovala, sprejeta včeraj pozno popoldne - včeraj je bil namreč skrajni rok za odpoved sodelovanja ali odločitev o nadaljevanju. Več o tem bomo v ponedeljek obširno poročali tudi na MMC-ju.

BiH in Turčija zadnja odpovedala udeležbo
Sicer pa bo prihodnje leto na Švedskem - kamor se vrača evrovizijska karavana po zmagi Loreen na letošnjem izboru v Bakuju - precej okrnjena konkurenca.

Potem ko so nastop na evrovizijskem odru pred časom že odpovedale Grčija, Andora, Češka, Slovaška, Luksemburg, Monako, Maroko, Poljska in Portugalska, je v petek svoj nastop odpovedala Bosna in Hercegovina. Takšni odločitvi so bile vzrok finančne težave državne televizije BHRT. Le nekaj ur za njo je svojo udeležbo odpovedala tudi Turčija.

Da se pevskega tekmovanja zaradi težke finančne situacije ne bi udeležili, razmišljajo tudi v Črni gori, dokončne odločitve pa še niso sprejeli.

Ena izmed povratnic na Evrovizijo pa je Armenija, do zdaj pa je svojo udeležbo na Evroviziji na Švedskem potrdilo 39 držav.